Voor de camerabewaking in je bedrijf of handelszaak is privacy een ernstige zaak die je niet zomaar naast je neer kunt leggen. De AVG (ook GDPR genoemd), de Camerawet en de CAO nr. 68 die voor bedrijven van toepassing kunnen zijn, leggen immers fikse boetes op aan overtreders.

Om boetes te vermijden en om in regel te zijn i.v.m. camerabewaking in publiek toegankelijke plaatsen en i.v.m. camera’s op de werkvloer lees je best onze uitgebreide informatie over camerabewaking wetgeving.

Belangrijk is dat je enkel die gebieden filmt waarover je de verantwoordelijkheid hebt of “de verwerking beheert”. Je Inbraakveilig installateur zorgt er voor dat elke bewakingscamera reglementair wordt geplaatst. Zo kunnen gebieden van aanpalende domeinen (bv. de tuin van je buur) gemaskeerd worden met een privacymasker.

Lees meer

Het opnemen van geluid met de bedoeling gesprekken af te luisteren is hoe dan ook verboden.​

Voor “geheime” of verborgen camera’s gelden specifieke voorwaarden. De algemene regel is evenwel dat ze niet toegelaten zijn. Zo zal bv. de poetshulp altijd ingelicht worden over de aanwezigheid van bewakingscamera’s door een verplicht pictogram.

Aangifteplicht

Inbraakveilig maakt je wegwijs in hoe en waar je je camerabewaking moet registreren en waar je als bedrijf rekening mee moet houden t.a.v. het personeel.  Meer hierover lees je op onze uitgebreide pagina over de camerawet.

Privacymaskers

Na plaatsing volgens de voorschriften kan het zijn dat er toch aanpalende eigendommen in beeld gebracht worden. Je Inbraakveilig installateur zal met jou bekijken of er gebieden moeten gemaskeerd worden d.m.v. een privacymasker.

Vertrouw de studie van je camerabeveiliging toe aan een specialist. Vertrouw op Inbraakveilig.

Prijsaanvraag Bel 052 22 21 35

Prijsaanvraag
Address
Address
City
State/Province
Zip/Postal
Country
Prijsaanvraag